Официално предложение за закупуването на двете най-големи корабостроителници на Гърция

...
 Официално предложение за закупуването на двете най-големи корабостроителници на Гърция
Коментари Харесай

Гръцко-американска компания иска двете най-големи корабостроителници в Гърция

 Официално предложение за закупуването на двете най-големи корабостроителници на Гърция - в Елефсина и в Скараманга, и двете наоколо до столицата Атина, е направила гръцко-американската компанията ONEX Shipyards, оповестява гръцкият вестник Kathimerini.
Предложението на компанията е направил тази заран ръководителят на ONEX Панос Ксенокостас на Солунския панаир в наличието на гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и на американския министър на търговията Уилбър Рос.

Компанията прави предлагането за придобиването на корабостроителниците в Елефсина и Скараманга, откакто неотдавна стана ясно, че под неин надзор ще премине и корабостроителницата Неорио на остров Сирос по силата на проект за финансовото й излекуване, в границите на който ONEX влага 110,9 милиона евро.

През последните месеци зачестяват информациите за огромна стратегия за строителство на фрегати и намесата на компания с американски капитали придава " натовското ДНК ", належащо за сходен план, разяснява Kathimerini.
Американският дипломат в Гърция Джефри Пайът приветства новината, като написа в Twitter: " Чудесно е, че виждаме известие за една американска инвестиция ".

 
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР